مذهبی،خبری،علمی،آموزشی و ...

مذهبی،خبری،علمی،آموزشی و ...

مذهبی،خبری،علمی،آموزشی و ...

مذهبی،خبری،علمی،آموزشی و ...

به مناسب سالروز ولادت حضرت زهرا(س)؛ اسلام با رهایی زن از جاهلیت او را ریحانه نامید

  بیستم جمادی الثانی سالروز ولادت زنی است که اگر ابعاد گوناگون شخصیت وی به درستی مورد شناخت و معرفی قرار گیرد خواهیم دید که او تندیس یگانه دانش و فضیلت و الگوی یگانه زنان در جهان است.

پنجشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۸
زن حقیقتی است که در طول تاریخ فراز و نشیب های فراوانی را تحمل کرده و از زنده به گور شدن تا خدایی شدن را به خود دیده است. زن غیر از حقیقت انسانی، چهره های مختلف دیگری را نیز در خود نهفته دارد که باید آن جلوه های مختلف کشف و آن صورت های گوناگون هویدا شود تا آن گونه که هست، شناسایی و معرفی گردد.
زن در جاهلیت پیش از اسلام، در بدترین دوران عمر خود به سر می برد. در سرزمینی که برای زنان حقوق طبیعی و شئون انسانی قائل نبودند و زن نه به عنوان اساس زندگی اجتماعی بلکه به عنوان ابزاری در دست مردان تلقی می شد نور اسلام درخشیدن گرفت و زن را از افکار جاهلی رهایی بخشید.
اسلام، در حقیقت با رهایی زن از آسمان تاریک جاهلیت شخصیت واقعی او را احیا کرد؛ فرزند دختر را حسنه و برکت خواند و زنان را ریحانه معرفی کرد. پیامبر اسلام برای معرفی جایگاه زنان در جامعه نزدیکترین فرد خانواده خود را انتخاب و معرفی می کند. فاطمه (س) تنها یک زن نیست، او روشن‌فکری دانا و عالمی بینا است. در کوران حوادث سهمگین پس از وفات پیغمر اسلام(ص) این فاطمه است که یک تنه بار حفظ اسلام ناب را به دوش می کشد.
در زمانی که بازار دین فروشی و قدرت طلبی و به نام دین، نان خوردن و نام جستن داغ است، فاطمه (س) به عنوان چهره ای انقلابی بر علیه تمام تزویرها می خروشد و طبل رسوایی دین فروشان و منافقان را بر مناره های مدینه می‌نوازد.
فاطمه (س) به راستی الگوی زنان عالم است زیرا او که خود یک زن است با درک درستی که از شان و میزان نفوذ زنان در جامعه دارد آنان را به راهی متعالی و در خور شخصیت آنها فرا می خواند. فاطمه (س) از زنان می خواهد خود را به بهای نا چیز دنیا نفروخته و آلت دست نااهلان قرار ندهند. او می خواهد فرهنگ جامعه اسلامی بر مبنای شخصیت زنان شکل گیرد. با نگاهی به تاریخ زندگی این بانوی بزرگ در می یابیم که او تربیت صحیح نسل‌های آینده بر مبنای علم و دانش درست را اصلی ترین رسالت یک زن می داند کاری که تمامی مردان از انجام آن ناتوانند.
استفاده از زن در تهاجمات فرهنگی به دلیل میزان و اهمیت او در جوامع مختلف است. امروزه فرهنگ جامعه برآیند ارزش ها، اندیشه ها و خواسته های ملت است، فرهنگ جوامع به میزان وسعت و اعتبار آن همواره در معرض آفاتی گوناگون بوده است. در اغلب جوامع زنان به عنوان هدف، ابزار و موضوع اصلی این آفات بوده اند. در واقع زنان به جهت تأثیرگذاری عمیق و گسترده ای که می توانند در سطوح مختلف جامعه داشته باشند، به عنوان بهترین راه جهت انتقال آفات فرهنگی انتخاب می شوند و از ویژگی های جسمی، عاطفی و نقش اجتماعی بانوان برای تهاجم به فرهنگ سوء استفاده می شود. در چنین شرایطی فاطمه (س) طرحی نو فرا روی زنان قرار می دهد و از همین روست که او را الگوی زنان عالم می دانند. زنان، مادران و دختران ما باید به داشتن چنین پیشوایی به خود ببالند و سرافراز از شآن و کرامت خدادادی خود رسالت های اجتماعی و فردی خود را به بهترین وجه انجام دهند./

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.