مذهبی،خبری،علمی،آموزشی و ...

مذهبی،خبری،علمی،آموزشی و ...

مذهبی،خبری،علمی،آموزشی و ...

مذهبی،خبری،علمی،آموزشی و ...

گزارش ویژه؛ جزییات تکان دهنده تعرض به دو نوجوان ایرانی در فرودگاه عربستان از زبان خانواده و پزشکان کاروان


  گزارش ویژه؛

جزییات تکان دهنده تعرض به دو نوجوان ایرانی در فرودگاه عربستان از زبان خانواده و پزشکان کاروان

خانواده دو نوجوان ایرانی که در فرودگاه جده مورد تعرض ماموران سعودی قرار گرفت از جزییات این حادثه تکان دهنده خبردادند.

به گزارش اهوازنیوز، رابطه پرفرازونشیب تهران- ریاض به اتفاق جدیدی مزین شد. روز گذشته خبر رسید دو نوجوان ایرانی پس از شرکت در حج عمره و در حال بازگشت به ایران در فرودگاه جده مورد تعرض واقع شده‌اند. اگرچه منبع این خبر، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر بود که ساعتی بعد خبر را تکذیب کرد و آن را خبر‌سازی رسانه‌ای عنوان کرد، اما بعدتر وزارت امور خارجه به طور رسمی خبر را تایید کرد. البته معاون وزیر امور خارجه به جای تجاوز از واژه «شبه‌تجاوز» استفاده کرد.

این دو نوجوان ١۴ و ١۵ ساله هستند، پس از انجام حج عمره و در حال بازگشت به ایران بودند که در فرودگاه جده با مشکلاتی مواجه می‌شوند. شنیده‌ها حاکی است که این اتفاق روز هشتم فروردین رخ داده ‌است.

معاون وزیر امور خارجه در امور کنسولی، پارلمانی ایرانیان درباره تعرض به دو ایرانی از سوی پلیس سعودی گفت: «متاسفانه این اقدام شبه‌تجاوز برای دو نفر از هموطنان که به عمره مشرف شده بودند پیش آمد.» به روایت قشقاوی، «در هفته دوم تعطیلات، به هنگام بازرسی از یک کاروان عمره ایرانی، مأموران متخلف مذکور به بهانه مشکوک‌شدن به دو نوجوان ایرانی، آنها را از بقیه جدا کرده و در بخش دیگری مورد بازرسی بدنی قرار دادند که در اثنای بازرسی، سایر افراد کاروان متوجه شدند که مأموران خاطی قصد آزار و اذیت جنسی آن دو نوجوان را داشته‌اند و مسئولان امر را از این موضوع مطلع می‌کنند. مسئولان مربوطه بلافاصله موضوع را به سرکنسولگری جمهوری‌اسلامی‌ ایران در جده اطلاع داده و با حضور کنسول آن سرکنسولگری، مقام‌های ذی‌ربط کاروان و مسئولان فرودگاه جده بررسی‌های میدانی به عمل آمده و پس از شناسایی دو مأمور متخلف، پس از انجام مقدمات قانونی طرف سعودی اقدام به بازداشت آنها می‌کند.»

معاون وزیر امور خارجه تاکید دارد: «در روز بعد از این واقعه و در غیاب سفیر عربستان‌سعودی در تهران، کاردار و کنسول آن کشور توسط مدیرکل کنسولی به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران نسبت به این عمل شنیع و غیرانسانی که باعث جریحه‌دارشدن افکارعمومی کشورمان شده را به وی ارائه کرد. طرف سعودی ضمن ابراز تاسف شدید از این اتفاق رذیلانه قول داد موضوع را در بالاترین سطح توسط مقامات کشورش مورد پیگیری قرار داده و با افراد خاطی به‌شدت برخورد شود.»

قشقاوی افزوده «با توجه به این رفتار غیرانسانی و ضددینی، منتظر برخورد دولت سعودی با این افراد و اعمال اشد مجازات در مورد آنها هستیم. نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در ریاض و جده تا حصول نتیجه مشخص پیگیر ماجرا خواهند بود و متعاقبا نتایج آن در اختیار خانواده‌ها و افکار عمومی قرار خواهد گرفت.»

در حالی‌که شنیده شده سازمان حج و زیارت شکایتی در این رابطه مطرح کرده اما این سازمان روز گذشته با انتشار این خبر هیچ‌گونه موضع‌گیری‌ای نکرد.

این در حالی است که سفیر پیشین عربستان بیش از ٩ماه است که تهران را ترک کرده و سفیر جدید با اینکه اقدام اداری مرتبط به انتصابش در تهران انجام شده، هنوز در سفارت‌خانه سفید ریاض در خیابان فرشته تهران مستقر نشده ‌است. در همین حال در یک‌ماه‌ونیم گذشته ریاض بر سر صدور ویزای حج، بهانه‌تراشی‌های جدیدی آغاز کرده ‌است. در شرایطی که مردم زیادی هر ساله علاقه‌مند به سفر حج در تعطیلات نوروز هستند، وزارت‌خارجه مجبور شد برای رفع این نیاز تعاملی دیگرگونه با عربستان در پیش بگیرد. درحالی‌که این کشور بهانه خود را نیرو و امکانات برای صدور ویزا اعلام می‌کرد، وزارت‌خارجه ایران این نیاز را برطرف کرد. اما در همین شرایط اتفاقی نظیر تجاوز یا احتمالا لخت‌کردن زائر رخ داده‌ است.

دو سال گذشته نیز یکی از دیپلمات‌های سفارت عربستان در تهران، درحالی‌که مست بود و با سرعت غیرمجاز رانندگی می‌کرد، در تصادف با یک شهروند ایرانی موجب مرگ او شد.

همه این ها در حالی است که موضوعات سیاسی مثل همیشه بر رابطه دو کشور سایه می‌اندازد؛ جدیدترین آن موضوع یمن است.

———————————————–
خبر تعرض به دو نوجوان ایرانی در فرودگاه عربستان به‌سرعت تا بهارستان می‌رسد. مهدی دواتگری، رئیس کمیته مطالبات ملی مجلس پیگیر موضوع است و در گفت‌وگو با «شرق» از پیگیری همه‌جانبه این ماجرا خبر داده و به‌شدت حادثه به‌وقوع‌پیوسته را محکوم می‌کند.

او همچنین خواستار عذرخواهی رسمی عربستان از ملت و دولت ایران است. وی در این گفت‌وگو به بیان برخی جزئیات درباره این حادثه پرداخته است. دواتگری امروز در همین زمینه در صحن علنی مجلس تذکر خواهد داد.

‌‌به‌عنوان رئیس کمیته مطالبات ملی چه پیگیری‌ای در این زمینه داشته‌اید؟
با مسئولان وزارت امور خارجه در تماس بودم. کاردار شب گذشته احضار شده اما باید در ابعاد گسترده‌تری ماجرا پیگیری شود.

‌‌ دقیقا چه اتفاقی افتاده؟
دو نوجوان ایرانی در شرایطی که به حج عمره مشرف شده بودند در بازگشت به ایران در فرودگاه جده به بهانه بازرسی بدنی از خانواده جدا می‌شوند. بهانه مأموران این بوده که احتمال دارد این دو نوجوان اشیائی با خود حمل می‌کنند و نیاز به بازرسی بدنی وجود دارد. مأموران این دو را به بخش بازرسی خواهران برده و به بهانه بازجویی بدنی هر دو نوجوان را برهنه کرده و خودشان نیز برهنه شده‌اند که با سروصدای دونوجوان خوشبختانه تعرض به این دو نوجوان ناکام می‌ماند.

‌‌ خب این شرایط خاصی از رسیدگی به‌وجود می‌آورد؟
خیر، براساس قوانین داخلی، عربستان موارد مشابه را گردن زده است. قرائنی داریم که در گذشته اتباع کشورها و زائرانی که در عربستان همین عمل را انجام داده بود- یعنی نه در حد تجاوز- نیروهای سعودی، زائر مرتکب این جرم را گردن زده‌اند، البته موضوع نیاز به بررسی بیشتری دارد. علاوه‌براین، وزارت امور خارجه تأکید کرده هیچ‌گونه تعرضی به مفهوم تجاوز صورت نگرفته است.

‌‌ به‌هرحال نیت آنها تجاوز بوده است؟
رفتار آنها منافی عفت‌عمومی است و به هیچ‌وجه قابل توجیه نیست.

‌‌  شما به‌عنوان نماینده، درباره این حادثه چه خواهید کرد؟
دنبال این هستم تا با رئیس سازمان حج و زیارت گفت‌وگو کنم، البته بدون‌شک ماجرا را تا انتها پیگیری خواهم کرد.

‌‌ برای پیگیری بیشتر ماجرا در ابعاد دیپلماتیک چه می‌توان کرد؟
اقدام وزارت امور خارجه در مورد احضار کاردار مناسب بوده، اما باید به‌طور رسمی مراتب اعتراض هتک حرمت تبعه ایرانی، از سوی دولت ایران به دولت عربستان ابلاغ شود. از دولت عربستان انتظار داریم که الزاما طبق قوانین داخلی و بدون ملاحظه‌ با این دونفر مأمور، برخورد قاطعی داشته باشند. از وزارت امور خارجه هم انتظار داریم در پیگیری روند این پرونده جدیت به خرج دهد. این قبیل رفتارها در کشور عربستان که ادعای خادمین حرمین شرفین را دارد، تأسف‌آور است و نشان می‌دهد این کشور صلاحیت این کار را ندارد و چارچوب‌های اخلاقی در این کشور رعایت نمی‌شود.

‌‌کمیته مطالبات ملی در این زمینه چه خواهد کرد؟
به‌عنوان رئیس کمیته مطالبات ملی وظیفه خود می‌دانم از حقوق اتباع ایرانی دفاع شود، چراکه این رفتار خلاف شرع و قانون و توهین به دولت و ملت ایران است.

‌‌ شما در موضوع پیگیری پرونده با خانواده‌ها در تماس خواهید بود؟
بله، از همان‌موقع که خبر را شنیدم دنبال اطلاعات خانواده این دونوجوان هستم. رفتار دو مأمور در محل فرودگاه قابل‌توجیه نیست. باید عربستان رسما از ملت و دولت ایران عذرخواهی کند. خب درواقع رفتار دومأمور عربستانی و پیش‌تر رانندگی یکی از کارمندان سفارت عربستان در شرایط مستی در خیابان‌های تهران، نشان می‌دهد به هیچ‌وجه عوامل و مأموران نظامی، انتظامی و دیپلماتیک این کشور پایبند به هنجارهای شرعی و قانونی نیستند و نشان می‌دهد حکومت سعودی بیش از آنکه برای حفظ شئونات اسلامی و تعالیم دینی بکوشد، بیشتر برای حفظ پایه‌های قدرت و سلطنت تلاش می‌کند.

منبع: روزنامه شرق

 

جزئیات تجاوز به نوجوانان ایرانی در عربستان از زبان خانواده

خانواده‌ یکی از قربانیان در این باره گفت: «کاروان ما قرار بود ساعت یک بامداد هشتم فروردین‌ماه از فرودگاه جده به سوی تهران پرواز کند، در هنگام بازرسی، ماموران سعودی ۲ نوجوان ایرانی را به بهانه بازرسی بیشتر از کاروان جدا و به اتاقی منتقل کردند. شرطه عربستانی در اتاق اسلحه خود را پشت سر قربانی اول قرار می‌دهد و به فارسی به او می‌گوید فقط خفه شو و حرف نزن و عمل شیطانی خود را انجام می‌دهد. سپس قربانی اول را به بیرون می‌فرستند اما وی به دلیل وحشت‌زدگی و حیرت شدید هیچ چیزی به خانواده و مسؤولان کاروان نمی‌گوید. در این حین شرطه‌های عربستانی به قربانی دوم نیز تجاوز می‌کنند و سپس او را به خارج از اتاق می‌فرستند.

قربانی دوم اما ماجرا را برای خانواده و مسولین کاروان می گوید. با اعتراض و سروصدای خانواده و اعضای کاروان، ماجرا دهان به دهان می چرخد و زوار ایرانی در اعتراض به این جنایت از سوار شدن به هواپیما خودداری می کنند.

با تماس مدیر کاروان، مسئولان کنسولگری جمهوری اسلامی و نماینده بعثه مقام معظم رهبری در محل حاضر می شوند. پزشکی قانونی در محل به بررسی وضعیت دوقربانی می پردازد و جنایت صورت گرفته را تأیید می کند.»

عضو خانواده قربانی اول در شرایطی که بعض شدید مانع از سخن گفتنش می شود، می افزاید: « این بچه ها بعد از این اتفاق نمی دانستند چه باید بگویند، شرایط روحی شان بسیار وخیم بوده و حیثیت شان خدشه دار شده است. از شما خواهش می کنم نامی از کسی نبرید و از آبروی این بچه ها حراست کنید. من فقط به مسئولین می گویم غیرت داشته باشید، فکر کنید این دونوجوان، فرزندان خودتان هستند.»

پدر قربانی اول که جانباز دفاع مقدس است، گفت:« این اتفاق، تجاوز یک دولت به دولت دیگر بود. مگر جایی امن تر از حرم امن الهی هم داریم؟ ما به آنتالیا نمی رویم، بچه های مان را به جاهای آنچنانی نمی بریم، بچه هایمان را بردیم به یک مکان مذهبی، بردیم به ام القرای اسلام. مأموران حکومتی عربستان، بچه های ما را ربودند و جنایت کردند.ابعاد این جنایت قابل شرح نیست. ما در گیت بازرسی که نمی توانیم به آن ها بگوییم بازرسی نکنید، وقتی می گویند می خواهیم بازرسی بیشتری انجام دهیم، نمی توانیم مخالفت کنیم. شما چه می دانید آن ها چه نیتی دارند. بچه هایی که سن پایینی داشتند را بردند و درب اتاق را قفل کردند و …»

وی ادامه می دهد:« من فکر می کنم این جنایت، جنایتی علیه یک شخص و یا یک خانواده نیست، این تجاوز یک دولت به دولت دیگر است. آن دو پست فطرت اهمیتی ندارند، حکومت سعودی باید جواب بدهد. در فرودگاه های ایران مگر با عربستانی ها این طور برخورد می شود؟ مأموران فرودگاه های ما شریف و باشخصیت اند، چرا عربستان از فاسدترین عناصر بهره می گیرد؟ این های یک نفر، دونفر نبودند، یک تیم بودند. همه گیت بازرسی با متجاوزین همکاری کردند. همراه این بچه ها هیچ شیء مشکگوکی نبود، هیچ موردی نداشتند، تا این لحظه که من با شما حرف می زنم، پسر من حتی یک بار هم تنهایی به مدرسه نرفته است، یک لحظه از خانواده جدا نبوده؛ مأموران حکومت عربستان بچه ما را دزدیدند و از ما جدا کردند.»

پدرقربانی اول خاطرنشان می کند:« بچه های ما به عنوان یک ایرانی مسلمان مورد تعدی قرار گرفتند. حالا مسئولان کشور ما در برابر این اتفاق می خواهند چکار کنند؟ اولا باید این بچه ها را نجات دهیم، من نگران ایمان بچه ها هستم، من بچه ام را در شرایطی بردم به حرم امن الهی که مؤمن بود و با این وضع او را برگرداندم. این بچه یک کلام به من نمی گوید، اما من می دانم در درون او چه می گذرد.

من عاشق کشور و نظامم هستم، ما دوستدار رهبر عزیز انقلاب هستیم، من در دفاع مقدس با دشمن متجاوز جنگیدم تا به ناموس ایرانی تجاوز نشود. من همه مسئولان کشورمان را دوست دارم چون همه شان را  خودمان انتخاب می کنیم، رفتار شرطه های عربستانی، یک دشمنی با ایرانی مسلمان بود، خواستند تحقیرمان کنند، خواستند ملت ما را تحقیر کنند. می دانید که سعودی حمله کرده است به یمن، خواستند عقده گشایی کنند، با ما مثل دشمن رفتار کردند.»

وی می افزاید:« کاش بچه های امنیتی ایران در فرودگاه بودند، کاش پیشگیری می شد از این اتفاق، من می گویم لااقل یک نفر که کاملا به زبان عربی مسلط باشد، باید در هر کاروانی حضور داشته باشد. نمی دانم چه می شود، امیدوارم مسئولان آن کاری را که به نفع و مصلحت این نظام مقدس و این ملت است، انجام دهند.»

پدر قربانی دوم می گوید:« روحانی کاروان ما به من گفت که طبق قوانین عربستان، این دو مامور حکم شان اعدام است، به ما گفته اند که فعلا این دو شرطه زندانی هستند اما نمی دانم صحت دارد یا خیر.

ما آن جا به سرکنسولگری ایران وکالت دادیم که پیگیر ماجرا باشد و امیدواریم پیگیری های لازم انجام شود و افراد خاطی مجازات شوند. به یکی از مسئولان کنسولگری ایران در جده گفتم که فکر کن این حادثه برای فرزند خودت اتفاق افتاده است، چه واکنشی نشان می دهی؟ گفت شما خیال تان راحت باشد، تا حق تان را نگیریم عقب نشینی نمی کنیم، هنوز منتظر جواب آن ها هستیم.»

 

روایت دو شاهد عینی دیگر

دکتر ” ک “، پزشک حاضر در کاروان می گوید:« زوار ایرانی پس از اطلاع از این فاجعه، اقدام به اعتراض می کنند و تا روشن شدن وضعیت، سوار هواپیما نمی شوند. بعضی از ماموران سعودی نیز در واکنش به این اعتراضات، از اعضای کاروان عذرخواهی می کنند.”

دکتر ” ک ” خاطرنشان می کند که مجازات این عمل شنیع در عربستان اعدام است اما بعید می داند که این حکم درباره دومامور جنایتکار اجرا شود. او خواستار پیگیری وزارت خارجه و حفاظت بهتر سازمان حج و زیارت از زوار ایرانی است.

دکتر ” الف ” دیگر پزشک حاضر در کاروان نیز می گوید:« زائران ایرانی برای چندساعت از سوارشدن در هواپیما خودداری کردند؛ پلیس سعودی به خاطر معطل شدن زوار ایرانی از آن ها عذرخواهی کرده است. تجاوز به دو نوجوان ۱۵-۱۶ ساله ضربه روحی بسیار هولناک و جبران ناپذیری است، از وزارت خارجه و مسئولان سازمان حج و زیارت خواستار برخورد قاطع با ماموران سعودی هستیم. بدون شک مجازات این جنایت، اعدام است؛ این یک بی حرمتی و بی حیثیتی برای همه ایران است.»

 

مدیرکاروانی که دو نوجوان قربانی حادثه تجاوز مامورین سعودی در آن حضور داشتند

مدیرکاروان می گوید:« ما گزارش خود را از این حادثه به سازمان حج و زیارت ارائه دادیم. دو پلیس سعودی احضار و برای بررسی صحت ماجرا، به مراجع ذیربط سعدی فرستاده شدند. سن این دو مامور در حدود ۲۴-۲۵ سال بود.»

وی ادامه می دهد :« این حادثه برای سازمان حج نیز بسیار غیرمنتظره بود. زائرینی که در آن پرواز حضور داشتند، این خبر به آن ها رسید، ما خیلی سعی کردیم زائرین را کنترل کنیم. آن ها می خواستند اعتراض کنند و فریاد بزنند که ما مانع شدیم.»

وی درباره انتظارات از سازمان حج و زیارت در برابر چنین اتفاق تلخی گفت: « بنده به عنوان یکی از مسئولان کاروان از سازمان حج و زیارت انتظار داشتم که حداقل در اعتراض به این فاجعه، یک هفته پروازهای عمره را تعطیل کنند. البته من از سیاست سازمان مطلع نیستم. شاید به خاطر دو نفر، پرواز و سفر هزاران نفر از عمره گزاران را لغو نکنند.»

وی خاطرنشان می کند:« مسئول شرطه های سعودی که در تنظیم صورت جلسه حضور داشت، گفت که دین و آیین و مذهب و ملیت برای ما مهم نیست و این موضوع با جدیت پیگیری می شود و اگر ما به این نتیجه برسیم که این دو نفر این کار را انجام دادند، قطعا حکم شان اعدام است.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.